אוניגירי, כדור סושי במילוי סלמון
ביפן קוראים לזה אוניגירי, משולש סושי ממולא בסלמון, טופו או טונה. מנה מרשימה, טעימה וממלאת. להרגיש ביפן מבלי לצאת מהבית
מצרכים
אורז
2 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
2 1/2 כוסות מים
1 כפית מלח דק לא חובה
משרה
1 כוס חומץ אורז מזרח מערב
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח דק
מילוי סלמון אפוי
400 גרם סלמון אפוי
2 כפות מיונז יפני מזרח מערב
3 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
מילוי טופו
1 חבילה טופו קשה מגורד בפומפייה
2 כפות מיונז יפני מזרח מערב
3 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 שיני שום כתושות
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
מילוי טונה
2 קופסאות שימורים טונה בשמן מסוננת מהשמן
3 כפות מיונז יפני מזרח מערב
2 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות מיץ לימון
1 חופן עירית קצוצה – לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים עד שהם יוצאים נקיים.
- משרים את האורז במים בין חצי שעה לשעתיים ומסננים.
- שמים את האורז בסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים. אני הוספתי גם כפית מלח (היפנים לא מוסיפים)
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים 15 דקות ולא פותחים את המכסה 15 דקות נוספות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה ודואגים לאוורר אותו בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור אותו.
- מכינים את המשרה: בזמן שהאורז מתבשל מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. אם הסוכר לא נמס אפש לחמם במיקרוגל כמה שניות.
- כשהאורז בקערה מוזגים עליו את המשרה ומערבבים בעדינות.
- כעת מחכים שהאורז יהיה קר לגמרי כדי להתחיל להכין את הכדורים.
- מרכיבים את המנה: בוחרים את המילוי שרוצים.
- מערבבים את כל חומרי המילוי שבחרתם.
- פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים עליו כדור אורז בקוטר 4-5 ס״מ.
- מועכים את הכדור ומניחים כף מילוי במרכז.
- מניחים עוד קצת אורז על המילוי ואוספים בעזרת הניילון את הכל לכדור אחד. מהדקים היטב.
- בעזרת האצבעות יוצרים צורה של משולש.
- מעבירים את המשולשים העטופים למקרר עד שרוצים לאכול ועד יומיים.
- חותכים אצות נורי לרצועות בגודל שיתאים למשולשים, מסירים את הניילון הנצמד ומצמידים את האצה לאורז.
- אוכלים מיד! אחרי דקה האצה מתחילה לספוג לחות והיא כבר לא קריספית. (עדיין טעים אך לא קריספי).