• גודל גופן

אטריות אודון מוקפצות עם פטריות

אטריות אודון מוקפצות עם פטריות
אטריות אודון מוקפצות עם פטריות – מנה עשירה בטעמים אסייתיים, עם פטריות שונות ובצל ירוק, עם רוטב משגע, תכינו ותרגישו בטיול למזרח הרחוק

מצרכים

1 חבילה אטריות אודון מזרח מערב
1 חופן פטריות שימג’י פרוסות
1 חבילה פטריות מלך היער או פטריית פורטבלו, פרוסות
1 ראש כרוב סיני קצוץ
1 חופן בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
רוטב
1 כף רוטב פטריות הוי סטיר מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף חמאת בוטנים חלקה
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. מוסיפים אטריות אודון לסיר עם מים רותחים – מבשלים כ-10 דקות עד להתרככות ומסננים.
  2. מערבבים יחד את המרכיבים של הרוטב בקערה ומניחים בצד.
  3. מוזגים לווק מעט שמן שומשום ומטגנים שום קצוץ ובצל ירוק כ-15 שניות.
  4. מוסיפים פטריות ומטגנים עד להתרככות.
  5. מוסיפים אטריות אודון מבושלות, מוזגים את הרוטב ומקפיצים קלות.
  6. מוסיפים כרוב סיני קצוץ ומערבבים.
  7. שמים בצלחת, מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.