ברוקונודלס: ברוקולי מוקפץ עם אטריות ביצים
מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה שהילדים לא יוכלו להפסיק לאכול? עז תלם עם מתכון למוקפץ משגע עם ברוקולי. 15 דקות הכנה ואפשר לערוך את השולחן
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
למוקפץ:
400 גרם אטריות ביצים מזרח ומערב
2 כפות שמן סויה או חמניות
1 ראש ברוקולי יפה
3-4 גבעולי בצל ירוק
4 שיני שום, קלופות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 בצל סגול קטן, קלוף
1 פלפל צ'ילי אדום
לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה
3-5 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ
1 כף רוטב דגים תאילנדי
1/2 כפית שמן שומשום
להגשה:
שומשום שחור
שומשום קלוי
אופן הכנה
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ושומרים בצד.
- מכינים את הירקות למוקפץ:
- חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים.
- חותכים כל החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות, את החלק בו הגבעול מתפצל לעלים לחתיכות באורך 2 ס"מ ואת העלים הירוקים לחתיכות באורך 4 ס"מ.
- חותכים דק את הבצל הסגול ואת פלפל הצ'ילי האדום, כותשים את שיני השום ומגררים את הג'ינג'ר.
- מלהיטים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזע של הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, הבצל הקצוץ, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי הקצוצים. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה.
- מוסיפים את תפרחות הברוקולי ו1/4 כוס מים, סוגרים את המכסה ומאדים מעל להבה גבוהה 2 דקות, עד שהתפרחות מעט רכות אך עדיין פריכות וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.
- מוסיפים את החלק האמצעי של הבצל (חתיכות בגודל 2 ס"מ) ומקפיצים אותן חצי דקה נוספת.
- מוסיפים את רוב הרוטב המוכן.
- מוסיפים את הנודלס המבושלים וכמעט את כל הבצל שנשאר. בוחשים שוב, טועמים ומוסיפים עוד רוטב אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
- מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בשאר הבצל.
- ניתן להוסיף גם עוד טבעות צ'ילי, שומשום קלוי ו/או בוטנים גרוסים. מגישים מיד. את הרוטב שנשאר שומרים בקופסה במקרר למוקפצים הבאים. הוא מחזיק חודשיים.
מתכון: עז תלם
צילום: דרור עינב