• גודל גופן

דג סיני ברוטב חמוץ מתוק

דג סיני ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים

מרכיבים ל-2 מנות:
1 דג פורל שלם נקי (אפשר גם בס, קרפיון ודגים אחרים)
3 כפות קורנפלור
שמן לטיגון חצי עמוק
2-3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
3-4 שיני שום פרוסות דק
לרוטב:
1 כף מירין של מזרח ומערב
1 כף רוטב סויה של מזרח ומערב
3 כפות חומץ אורז של מזרח ומערב
1 כפית שמן שומשום של מזרח ומערב
2 כפות סוכר
3 כפות קטשופ
1/2 כוס מים
קורט פלפל לבן או שחור
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
להגשה:
כוסברה קצוצה
אורז

אופן הכנה

1. מייבשים את הדג בעזרת נייר סופג ומצפים משני הצדדים בקורנפלור. מנערים את העודפים.
2. יוצרים חתכים בזווית 45 מעלות בכמה מקומות משני צידי הדג.
3. מחממים במחבת עם ציפוי נונסטיק שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את הדג כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
5. מזיזים את הדג המטוגן לצד המחבת, מוסיפים לצד הפנוי את הבצל הירוק, הג'ינג'ר ושום, מערבבים ומטגנים כדקה להזהבה.
6. יוצקים למחבת את הרוטב, מכסים אותה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הדג 5 דקות מכל צד (הופכים בעדינות כדי שהדג לא יתפרק ויישאר שלם) עד שהרוטב מסמיך.
7. מפזרים כוסברה ומגישים לצד אורז.