טעימים בטוקיו: סלט יפני ברוטב פונזו
סלט יפני ברוטב פונזו מטורף, עם ירקות עדינים כמו שהיפנים אוהבים. עכשיו דמיינו שאתם בטוקיו, עם פריחת הדובדבן והנשים היפות בקימונו
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות
½ כוס כרוב לבן
1 חבילת אפונת שלג
2 גזרים חתוכים
3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק)
½ שומר חתוך לארבע
לרוטב
6 כפות רוטב פונזו מזרח ומערב
1 כף סויה יאמאסה מזרח ומערב
1 כף שומשום בטעם סויה מזרח ומערב
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
½ כפית מלח
הגשה
אצות מיובשות בטעמים מזרח ומערב
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הפונזו, הסויה, שמן השומשום, זרעי השומשום והמלח.
- חותכים את כל הירקות לג’וליאנים, שהם מקלות דקים וקצרים. אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה ואפשר בעזרת מעבד מזון עם דסקית חיתוך מתאימה.
- את הבצל הירוק מכניסים לקערת מי קרח למשך 10 דקות, הוא יסתלסל יפה. מסננים.
- מכניסים את כל הירקות לקערת הגשה גדולה. ממש לפני ההגשה מוזגים חצי מכמות הרוטב לירקות ומערבבים היטב. עכשיו מוזגים את היתר ומערבבים שוב.
- חותכים לרצועות דקות את האצות המיובשות ומפזרים מעל לתוספת קראנץ’ וקישוט. אפשר להוסיף גם נבטי חמנייה.