• גודל גופן

כרובית פריכה בזיגוג מבריק

כרובית פריכה בזיגוג מבריק

הנשנוש המושלם ממש מעבר לפינה: כרובית אפויה עם פנקו בציפוי אסייתי מבריק!

מצרכים

1 ראש כרובית בינונית, מחולקת לפרחים

1 כוס חלב / חלב צמחי ללא תוספת סוכר

70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל / קמח ללא גלוטן

2 כפיות אבקת שום

1 כפית כמון (אופציונלי)

1 כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כוס פירורי פנקו של מזרח מערב

מעט ספריי שמן

 

רוטב:

1/3 כוס רוטב טריאקי של מזרח ומערב

¼ כוס קטשופ

2 כפות רוטב צ'ילי של מזרח ומערב

2 כפות סרירצ'ה של מזרח ומערב

 

הגשה:

שומשום

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את פירורי הפנקו בכלי שטוח.
  2. טורפים בקערה את החלב, הקמח וכל התבלינים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  3. טובלים כל פרח כרובית בבלילה, אחרי זה בפירורי פנקו לכיסוי מלא, ומסדרים אותם על גבי התבנית. מתיזים קצת שמן.
  4. אופים את הכרוביות כ-25 דקות, או עד להשחמה יפה.
  5. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב.
  6. מעבירים את הכרוביות לתוך הקערה (אפשר בנגלות), ומערבבים עד שהן מצופות ברוטב המבריק.
  7. מגישים מיד.