נואה אוב וון סן
מצרכים
קבוצה 1 – השריית אטריות שעועית:
– 100 גרם אטריות שעועית לאחר השריה במי ברז קרים לפחות חצי שעה (בערך 70 גרם יבשות).
– לאחר ההשריה להוסיף ½ כפית סויה כהה ולערבב עם האטריות.
קבוצה 2 – מחית כוסברה פלפל שחור:
גבעולי כוסברה, אפשר שיישארו מעט עלים 10 גרם (בערך 12 גבעולים).
פלפל שחור שלם 1 – ¾ כפית.
מלח גס ¼ כפית.
קבוצה 3
בצל לבן רצועות 100 גרם, בערך ¾ כוס. (בצל בינוני 1 מספיק).
גינג'ר חתוך לגפרורים 15 גרם.
גבעול סלרי מקטעים של 2 ס"מ, 20 גרם, ¼ כוס בערך (3 גבעולים בערך, לשמור את העלים בצד).
שמן קנולה 1 כף.
קבוצה 4 – סינטה:
– סינטה פרוסה דק, נגד כיוון הסיבים, 90 גרם.
– לערבב עם פלפל שחור גרוס בכמות נדיבה מעט מלח גס וכף רוטב דגים.
קבוצה 5 – נוזל תיבול:
שמן שומשום 1 גרם , ½ כפית.
מים 20 גרם, 2 כפות.
רוטב סויה להקפצה, 1.5 כף.
רוטב סויה ימאסה, 2 כפיות.
סוכר לבן יבש 10 גרם , 2 כפיות שטוחות.
צלחות:
– ליים טרי.
– בוטנים קלויים (לא מומלחים).
– כוסברה וסלרי טריים.
אופן הכנה
משרים את אטריות השעועית במים קרים, לאחר ההשריה מערבבים עם הסויה הכהה. משרים את פרוסות הסינטה לפי הנחיות "קבוצה מס' 4". במכתש ועלי כותשים את מרכיבי "קבוצה 2" למחית גסה. לחמם מחבת קטנה עם 1 כף שמן קנולה, לטגן כ-2 דקות את מרכיבי קבוצה 3 לאחר שהבצל והסלרי מתחילים להתרכך מוסיפים את קבוצה 2 ומטגנים עוד 2 דקות. מניחים להתקרר בצד. משמנים תחתית של סיר קטן או מחבת עם מכסה תואם. מניחים בתחתית הסיר את תערובת הירקות המבושלים בשכבה אחידה, מניחים מעל את פרוסות הסינטה, מכסים באטריות השעועית. יוצקים 3.5 כפות מנוזל התיבול (קבוצה 5). מפזרים את עלי הסלרי מעל עם עוד כפית פלפל שחור גרוס. סוגרים את המכסה. מבשלים על חום בינוני גבוהה למשך 9-12 דקות עד שהאטריות מבושלות והבשר מוכן, לא לפתוח את המכסה.
מגישים לשולחן ופותחים את המכסה מול האורחים, ניתן לסחוט ליים טרי ולפזר בוטנים לפי העדפה. ומעל לשים לשים עלי כוסברה וסלרי טריים.