• גודל גופן

סטייק טופו במיסו ומייפל על סלט שורשים

סטייק טופו במיסו ומייפל על סלט שורשים

מתכון: אודי ואושר
צילום: ינאי מנחם

מצרכים

  • 300 גרם טופו
  • 1 כף ג'ינג'ר, כתוש
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף מיסו בהיר
  • מיץ מ-1 לימון
  • 5 כפות סויה יאמאסה
  • 2 כפות מייפל
  • 2 כפות שמן זית

לסלט:

  • 1 סלק, קלוף
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1 כוס שעועית ירוקה, חלוטה
  • 1 כוס נבטי חמנייה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 1 כוס אטריות שעועית, מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל רכיבי המרינדה של הטופו מלבד הטופו ושמן הזית.
  2. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי ¾ ס"מ, דוקרים מס' פעמים עם קיסם ומשרים במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
  3. חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. מערבבים עם עשבי התיבול והאטריות.
  4. מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים שמן זית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
  5. צורבים את הטופו על מחבת פסים לוהטת.
  6. מגישים: שמים בכל צלחת כמה פרוסות טופו ולידן סלט.