• גודל גופן

סלט חריף של אטריות והודו טחון

סלט חריף של אטריות והודו טחון

סלט מרענן ברוטב אסייתי חמצמץ עם הודו טחון ומגוון ירקות. שי לי ליפא מלמדת אתכם להכין סלט ארומטי שיככב בארוחה הבאה שלכם

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

200 גרם אטריות שעועית מזרח ומערב מושרות בקערה עם מים קרים כ-30 דקות

3 כפות שמן חמניות או תירס

300 גרם בשר הודו טחון

1/2 כוס ציר עוף

1 פלפל צ'ילי אדום

1 בצל גדול

1 פלפל אדום

2 עגבניות בינוניות

6 גבעולי בצל ירוק

לרוטב:

1/3 כוס מיץ ליים או לימון (מיץ מ-1/2 לימון או ליים)

1/4 כוס רוטב דגים מזרח ומערב

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק מקצ'אפ

1 כף גדושה סוכר חום בהיר

2 שיני שום

 

להגשה:

1 כוס כוסברה, קצוצה גס

1/2 כוס בוטנים מלוחים, קצוצים גס

אופן הכנה

  1. משרים את אטריות השעועית במים קרים כ-30 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את שיני השום. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים מחצית מהרוטב לקערת האטריות ואת היתר שומרים להמשך.
  3. מחממים ווק על להבה בינונית. מוסיפים שמן חמניות או תירס והודו ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי ערבוב עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
  4. קוצצים דק את הצ'ילי האדום, הבצל והפלפל האדום. מוסיפים לווק צ'ילי, בצל ופלפל אדום ומקפיצים כ-3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
  5. חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 3 ס"מ, ואת העגבניות מרוקנים מגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
  6. מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, אטריות שעועית והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מעבירים לצלחת ומפזרים כוסברה ובוטנים.

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: ינאי מנחם