עוגת סושי עם שכבות אורז רך ותוספות מושלמות
לא צריך להתחיל לגלגל רולים! אפשר פשוט להכין עוגת סושי מדליקה עם אורז, סלמון, אבוקדו, אצות ועוד תוספות מטריפות
מצרכים
אורז
3 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב
3.5 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח דק
שליש כוס חומץ אורז מזרח מערב
3 כפיות אבקת סוכר
שכבות
1 בטטה גדולה, קלופה ופרוסה דק לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
1 אבוקדו קלוף, מגולען ופרוס
300 גרם סלמון טרי פרוס לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ או 3 קופסאות טונה במים/שמן מסוננות
שליש כוס מלפפון ירוק פרוס לפרוסות
2 כפי אצות נורי מזרח מערב
הגשה
1 כפית שומשום שחור מזרח מערב
1 כפית ג'ינג'ר כבוש מזרח מערב
רוטב סויה מזרח מערב
משחת ווסאבי מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים את האורז בקערה ומכסים במים קרים. מערבבים היטב בידיים ומסננים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
- שמים את האורז, המים הרותחים והמלח בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15-20 דקות נוספות, עד שהאורז רך. מוסיפים את החומץ ואבקת הסוכר, מערבבים בעדינות ומצננים.
- מאדים את הבטטה במסננת אידוי מעל סיר עם מים רותחים ומצננים מעט. גוזרים את דפי האצה בגודל התבנית ומרפדים את התבנית בניילון נצמד.
- מרכיבים את עוגת הסושי: מהדקים שליש מכמות האורז בידיים רטובות בתוך התבנית בגובה 1.5 ס”מ. מניחים על האורז אצה, מעליה את הסלמון, שכבה נוספת של שליש מכמות האורז, בטטה, מלפפון, אצה והאורז הנותר. מכסים ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
- להגשה הופכים את עוגת הסושי על צלחת הגשה. פורסים את האבוקדו דק ומניחים על ה”עוגה”. מפזרים מעט ג’ינג’ר כבוש, מפזרים שומשום שחור ומגישים עם רוטב סויה ומשחת ווסאבי.