• גודל גופן

פאד קפאו שעועית ירוקה

פאד קפאו שעועית ירוקה

בדרך כלל כשמכינים שעועית ירוקה היא מוקפצת בשום ולימון, שזה טעים, אבל גם יכול לשעמם אחרי כמה פעמים. בטיול שלי בתאילנד ראיתי שהטבחים מוסיפים שעועית ירוקה למגוון מוקפצים, מה שנתן לי את ההשראה ליצור את המנה הזו, בה היא מככבת וסופגת טעמים של אחת המנות האהובות ביותר בתאילנד – פאד קפאו, שבתרגום ישיר משמעו: מוקפץ עם בזיליקום.

מצרכים

מצרכים למוקפץ:

  • 2/3 חבילה שעועית ירוקה עדינה, קפואה
  • 1-2 כפות שמן
  • 2-3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף
  • 2 כפות סויה יאמאסה
  • 1 כפית סויה כהה/שחורה מזרח ומערב
  • 1 כפית גדושה סוכר חום
  • עלים מ-8 גבעולי בזיליקום

להגשה:

  • אורז יסמין מאודה
  • ביצת עין

אופן הכנה

  1. שמים את השום והצ'ילי בקערת מעבד מזון קטנה או כוס וטוחנים למעין ממרח.
  2. מחממים את השמן במחבת רחבה.
  3. מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה. המרקם של השעועית צריך להיות מעט רך ועדיין פריך.
  4. מזיזים את השעועית לצד אחד של המחבת, שמים מעט שמן בצד הפנוי ובו שמים את השום והצ'ילי הקצוצים.
  5. מטגנים את השום והצ'ילי יחד כ-30 שניות ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים שני סוגי הסויה והסוכר ומערבבים כדי להמס את הסוכר. מערבבים היטב את תכולת המחבת, כך שהשעועית נעטפת בכל הטעמים. טועמים ומוסיפים עוד סויה/סוכר לפי הטעם.
  7. מוסיפים עלי בזיליקום, מקפיצים כ-20 שניות (העלים יתכווצו מהר מאוד) ומעבירים לצלחות הגשה יחד עם אורז מאודה.
  8. מומלץ להגיש עם ביצי עין שטוגנו בהרבה שמן מעל להבה גבוהה (ככה מכינים בתאילנד).

 

מתכון: עז תלם
צילום: נמרוד סונדרס