פוקי בול צבעוני עם אורז, ירקות ועוף ברוטב פונזו
פוקי בול- אוכל הרחוב של הוואי, עכשיו אצלכם בבית! קערה ססגונית עשירה בצבעים וטעמים עם אורז, אדממה ואבוקדו ברוטב פונזו משגע
מצרכים
מצרכים ל-2 מנות
1.5 כוסות אורז מוכן
1 חזה עוף שלם (לא משוטח לשניצל, חתוך לקוביות)
1 אבוקדו שלם חתוך לפרוסות עבות
4 צנוניות קטנות חתוכות לפרוסות דקות
1 כוס פולי סויה (אדממה קלוף) מבושלים ומוכנים
1 גזר מגורר בפומפייה גסה
2 כפיות שמן שומשום מזרח ומערב
1 כפית קורנפלור
לבצל מוחמץ:
1 בצל סגול
½ כוס חומץ אורז מזרח ומערב
¼ כוס סוכר לבן
למרינדת עוף:
¼ כוס רוטב פונזו מזרח ומערב
מיץ וזסט מליים אחד (או מחצי לימון)
2 כפות חומץ אורז מזרח ומערב
1 כף רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב
1 כפית סוכר
קורט מלח
להגשה
שומשום בטעם וואסאבי מזרח ומערב (או שומשום בטעם סויה)
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המוחמץ: פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות. מערבבים בצנצנת גדולה את חומץ האורז והסוכר ומכניסים את רצועות הבצל לתוכה. ממתינים שעה.
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה שתכיל את קוביות העוף ומשרים את העוף במרינדה במשך 20 דקות.
- מוציאים את העוף מהמרינדה (ושומרים אותה). מלהיטים מחבת, מוסיפים 2 כפיות שמן שומשום ומטגנים את קוביות העוף עד שהם לא ורודים מבפנים (אפשר לבדוק אחד על ידי חצייתו עם סכין) ועד הזהבה קלה. מוציאים את העוף מהמחבת.
- כעת מוסיפים למרינדה את הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים למחבת. מבשלים במשך 2-3 דקות עד שהיא מסמיכה.
- מחלקים את האורז לשתי קעריות, מעליו מניחים את העוף. מעל האורז והעוף מסדרים יפה בשורות: אבוקדו, בצל מוחמץ, גזר, צנוניות ופולי אדממה.
- בנוסף, שופכים מעל הכל את רוטב הפונזו החם. זורים שומשום ומגישים.