• גודל גופן

פוקי בול צבעוני עם אורז, ירקות ועוף ברוטב פונזו

פוקי בול צבעוני עם אורז, ירקות ועוף ברוטב פונזו

פוקי בול- אוכל הרחוב של הוואי, עכשיו אצלכם בבית! קערה ססגונית עשירה בצבעים וטעמים עם אורז, אדממה ואבוקדו ברוטב פונזו משגע

מצרכים

מצרכים ל-2 מנות

1.5 כוסות אורז מוכן

1 חזה עוף שלם (לא משוטח לשניצל, חתוך לקוביות)

1 אבוקדו שלם חתוך לפרוסות עבות

4 צנוניות קטנות חתוכות לפרוסות דקות

1 כוס פולי סויה (אדממה קלוף) מבושלים ומוכנים

1 גזר מגורר בפומפייה גסה

2 כפיות שמן שומשום מזרח ומערב

1 כפית קורנפלור

לבצל מוחמץ:

1 בצל סגול

½ כוס חומץ אורז מזרח ומערב

¼ כוס סוכר לבן

למרינדת עוף:

¼ כוס רוטב פונזו מזרח ומערב

מיץ וזסט מליים אחד (או מחצי לימון)

2 כפות חומץ אורז מזרח ומערב

1 כף רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב

1 כפית סוכר

קורט מלח

להגשה

שומשום בטעם וואסאבי מזרח ומערב (או שומשום בטעם סויה)

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצל המוחמץ: פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות. מערבבים בצנצנת גדולה את חומץ האורז והסוכר ומכניסים את רצועות הבצל לתוכה. ממתינים שעה.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה שתכיל את קוביות העוף ומשרים את העוף במרינדה במשך 20 דקות.
  3. מוציאים את העוף מהמרינדה (ושומרים אותה). מלהיטים מחבת, מוסיפים 2 כפיות שמן שומשום ומטגנים את קוביות העוף עד שהם לא ורודים מבפנים (אפשר לבדוק אחד על ידי חצייתו עם סכין) ועד הזהבה קלה. מוציאים את העוף מהמחבת.
  4. כעת מוסיפים למרינדה את הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים למחבת. מבשלים במשך 2-3 דקות עד שהיא מסמיכה.
  5. מחלקים את האורז לשתי קעריות, מעליו מניחים את העוף. מעל האורז והעוף מסדרים יפה בשורות: אבוקדו, בצל מוחמץ, גזר, צנוניות ופולי אדממה.
  6. בנוסף, שופכים מעל הכל את רוטב הפונזו החם. זורים שומשום ומגישים.