קאראגה – עוף מטוגן בצ׳ילי מתוק
קאראגה – עוף מטוגן בצ'ילי מתוק – עוף יפני בציפוי קריספי, עם רוטב צ'ילי מתוק, שקל להכין ואי אפשר להפסיק לאכול, מבטיחים לכם
מצרכים
800 גרם סטייק פרגית
משרה לפרגית
1/4 כוס סאקה מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 ביצה M
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
ציפוי
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס קורנפלור
הקפצה
2 שיני שום כתוש
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורד
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1/4 כוס מים
1/4 כוס מירין מזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את הפרגית לקוביות קטנות של בערך 3×3 ס”מ.
- מערבבים עם כל רכיבי המשרה ונניח בצד לכחצי שעה.
- מעבירים את הפרגית לקערה עם קמח וקורנפלור ודואגים שכל נתחי הפרגית מצופים מסביב.
- מנערים משאריות ומטגנים בשמן חצי עמוק בווק עד להזהבה.
- מוציאים לרשת צינון, נפטרים משאריות השמן ומשאירים רק מעט.
- מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר לווק על אש בינונית ומערבבים.
- מוסיפים את יתר הרכיבים, מגבירים את האש לעוצמה גבוהה וכשמגיעים לרתיחה מוסיפים במכה את כל העוף המצופה.
- מקפיצים דקה לכיסוי כל הנתחים, מכבים את האש ומגישים לוהט. בתיאבון!