• גודל גופן

קציצות דגים, דלעת וקישוא בקארי מסאמן

קציצות דגים, דלעת וקישוא בקארי מסאמן

את המתכון הזה למדתי להכין משוטף כלים תאילנדי (או בשמו: נאטאוואט) במסעדה שעבדתי בה. הוא היה מכין אותה לפעמים לארוחת עובדים שמוגשת אחרי סרוויס הצהריים. זה תמיד היה טעים וחריף מדי, מהסוג ששורף אבל אי אפשר להפסיק. אז הנה הגרסה המתונה יותר.

מצרכים

מצרכים לקציצות:

  • 400 גרם פילה דג (בורי/דניס/לברק), ללא עור ועצמות
  • 1 כפית שטוחה עמילן תפו"א/אורז
  • 1 ביצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כפית מחית קארי מסאמן
  • קורט מלח

 

  • לקארי:
    תרסיס פאם שמן קנולה
    1 בצל סגול, קלוף
    2 קישואים
    1/4 דלעת
    1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
    1/2 כוס מים
    1 כף מחית קארי מסאמן

להגשה:

  • אורז לבן מבושל
  • עלי כוסברה

אופן הכנה

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את דג לחתיכות גדולות ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר חומרי הקציצות. טוחנים בפולסים עד שהתערובת אחידה (יש להימנע מעיבוד יתר).
  2. מתיזים מעט שמן בסיר ומחממים על אש בינונית.
  3. בינתיים, פורסים את הבצל לפרוסות דקות, את הקישואים לחצאי עיגולים דקים ואת הדלעת לקוביות.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומקפיצים מעט. מוסיפים את יתר הירקות.
  5. מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה.
  6. צרים כדורים קטנים (3X3 ס"מ) מתערובת הדגים ומוסיפים אותם לסיר בזהירות.
  7. מבשלים כ-15 דקות ללא מכסה.
  8. מגישים עם אורז לבן ומעטרים בכוסברה.

 

מתכון: אושר אידלמן
צילום: נמרוד סונדרס

 

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן