רולים ויאטנמיים במילוי עוף וירקות
מחפשים מנה מושלמת לחלוקה לארוחה הבאה שלכם? תמרה אהרוני מלמדת אתכם להכין רולים של דפי אורז ממולאים בעוף ובירקות עם רוטב בוטנים מתקתק
מצרכים
1 חבילה דפי אורז
3 כפות שמן קנולה
300 גרם בשר עוף, טחון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 פלפל צ'ילי אדום
1 שן שום, קלופה
3 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
מלח
פלפל שחור
חופן עלי נענע
חופן עלי כוסברה
2 מלפפונים
לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כף מירין מזרח מערב
1 כפות דבש
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 פלפל צ'ילי אדום
1 שן שום, קלופה
מים
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה
- כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל צ'ילי אדום.
- מחממים את השמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי מטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-4 דק' נוספות תוך כדי ערבוב עד שבשר נעשה לבן.
- מוסיפים סויה, שמן שומשום ומירין, ממליחים ומפלפלים. מוציאים לקערה ומכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר.
- כשהתערובת קרה מגלגלים את הרולים:
- בכלי רחב שמים מים חמים.
- פורשים מגבת נקייה על משטח העבודה.
- טובלים דף אורז היטב במים החמים ומניחים אותו על משטח העבודה.
- מפרידים את עלי עשבי התיבול וחותכים את המלפפון לרצועות דקות.
- בקצה הדף מניחים תלולית ארוכה ממילוי הבשר, ועליה מוסיפים מעשבי התיבול וגפרורי המלפפונים.
- מקפלים את שני הצדדים של הדף אורז על התלולית.
- מגלגלים את דף האורז במהודק (כשהכיוון הוא ממני והלאה).
- מניחים את הרולים המגולגלים בכלי מכוסה בניילון נצמד.
- מכינים את הרוטב:
- כותשים את שיני השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל צ'ילי אדום.
- לסיר קטן מכניסים את כל מרכיבי הרוטב, ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- להגשה: יוצקים את הרוטב לקעריות ומגישים לצד הרולים.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: ואדים טיוטיונין