• גודל גופן

רול דפי אורז במילוי בשר טחון ופטריות שימג’י בסויה

רול דפי אורז במילוי בשר טחון ופטריות שימג’י בסויה
מתכון מפתיע לרול דפי אורז עסיסי במילוי בשר טחון ופטריות שימג'י קטנטנות – מנה כיפית לארוחת צהריים או ערב בסגנון אסייתי

מצרכים

רול
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
2 כפות שמן קנולה
1/2 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
1 חבילה דפי אורז מרובעים מזרח מערב
1 סלסילה פטריות שימג’י
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
טיגון
2 ביצים M
שמן סויה
רוטב
6 ס"מ שורש ג’ינג’ר
1 שן שום
2 פלפלים שאטה
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1 כף רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות מיונז

אופן הכנה

  1. מכינים את הרולים: קוצצים בצל דק ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים בצורה אחידה תוך פירור הבשר. מתבלים מעט במלח ופלפל.
  2. צולים חבילת פטריות שימג’י במחבת ומוסיפים 3 כפות סויה, מערבבים 3 דקות ומכבים את האש (דואגים שהפטריות יהיו עטופות היטב בסויה).
  3. טובלים דף אורז במים משני צדדים לכמה שניות עד לריכוך, מניחים על קרש, מסדרים כף וחצי בשר טחון באמצע, מניחים לאורך פטריות שימג’י, מקפלים כנפיים מכל צד ומגלגלים לרול.
  4. טורפים שתי ביצים במגש וטובלים את הרולים בביצה. מטגנים במחבת עם שמן חם בגובה עד 3-4 ס״מ עד להזהבה אחידה משתי צדדים.
  5. מכינים את הספייסי מיונז: במכתש ועלי שמים ג׳ינג׳ר, שום ופלפל שאטה יבש. כותשים עד למשחה אחידה, מוסיפים שמן שומשום ורוטב סויה וכותשים בשנית למרקם כמעט חלק. מערבבים יחד עם 3 כפות מיונז.
  6. מגישים את הרולים לצד הרוטב. בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן