ריזוטו פטריות קלאסי
אחת ממנות האורז האהובות ביותר בטעמים עדינים של פטריות וטימין. אין ספק שזו מנה שתגרום לאורחים להתפעל, ואתם לא תגלו להם שממש קל להכין אותה בבית
מצרכים
1/3 כוס פטריות שיטאקי
1 בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1 סלסלה פטריות שמפיניון
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין
1/2 כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
3 כפות רוטב פטריות צמחוני
1 כוס אורז עגול קלרוז
2 כוסות ציר ירקות/עוף
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
אופן הכנה
- משרים את פטריות השיטאקי בקערה עם כוס מים חמים למשך רבע שעה. מוציאים את הפטריות וחותכים לרצועות דקות מאוד.
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ואת הפטריות לפרוסות.
- בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.
- מוסיפים את הפטריות והטימין ומטגנים במשך 3-5 דקות.
- מוסיפים את היין ומבשלים כ-3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה.
- מוסיפים רוטב סויה ורוטב פטריות צמחוני ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מתחילים להוסיף את הציר, מצקת אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד שהאורז מוכן.
- מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
צילום: נמרוד סונדרס