שוקי עוף אסייתיות עם פטריות
מצרכים
3 כפות שמן קנולה
1 בצל לבן, קלוף
2 שיני שום, קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1 פלפל אדום חריף
1 סלסילה פטריות שמפיניון
6 שוקי עוף
4 כפות סויה יאמאסה
2 כפות סויה מתוקה
1 כף סוכר חום
4\3 כוס מים
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, כותשים את שיני השום ואת הג'ינג'ר, קוצצים דק את הפלפל האדום החריף וחותכים לרבעים את פטריות השמפיניון.
- במחבת גדולה מחממים שמן קנולה. כשהוא חם, מטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל האדום החריף ומטגנים כ-2 דקות.
- מחזירים למחבת את שוקי העוף ואת כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים כחצי שעה, עד ששוקי העוף מזוגגות היטב ברוטב.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר