גלידת קוקוס טבעונית עם שברי שוקולד מריר ובוטנים
מחפשים מתכון מתוק שיקרר את ימי הקיץ החמים? גלידת קוקוס שהיא אפילו טבעונית במרקם של סורבה, שאפשר להכין בבית בקלות בלי מכונת גלידה
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס+2 כפות (200 מ"ל) מים
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
2-3 כפות וודקה, רום או אלכוהול ניטרלי אחר
להגשה:
שוקולד מריר, לגירור מעל הגלידה
בוטנים קלויים גרוסים
אופן הכנה
- שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מורידים מהאש ונותנים לסירופ להתקרר (אפשר גם לצקת מים רותחים על הסוכר ולערבב עד שמתמוסס).
- שמים את קרם הקוקוס בקערת נירוסטה (או כל כלי אחר שמתאים להקפאה).
- מוסיפים אליו שליש כוס (80 מ"ל) מהסירופ ואת הוודקה. בוחשים היטב. מוסיפים עוד בהדרגה מהסירופ עד שטעם התערובת הוא מעט מתוק מדי (בהקפאה פחות מרגישים את הסוכר, אז טעם מתוק רגיל זה לא מספיק).
- מעבירים את התערובת למקפיא ובוחשים היטב כל 20 דקות במשך 3-4 שעות, עד שהתערובת קפואה לחלוטין ומקבלת מרקם של סורבה. למרקם חלק במיוחד, טוחנים את הסורבה במעבד מזון לפני ההגשה. לחלופין, אפשר להעביר את התערובת את תבנית קוביות קרח, להקפיא לחלוטין ואז לטחון בבלנדר מתאים.
- להגשה, מחלקים את הגלידה למנות, מפזרים מעט בוטנים גרוסים ומעל מגררים מעט שוקולד מריר איכותי.
טיפ: במקום וודקה רגילה ניתן להשתמש בוודקה בטעמים (למשל טעם אננס או מלון) בשביל לתת עוד טעם מגניב לגלידה שלכם
צילום: אפיק גבאי