כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן
מצרכים
מרכיבים 6-8 מנות:
מרכיבים לסירופ:
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- כמה טיפות מי ורדים (אופציונלי)
מרכיבים לכנאפה:
- 450 גרם (1 חבילה) אטריות אורז דקים
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינת עזים רכה / גבינת בולגרית מעודנת
להגשה:
- 1 חופן פיסטוק קלוף, קצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מערבבים בסיר קטם את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. אם רוצים, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים. משאירים בצד.
- מכינים את הכנאפה: חולטים את האטריות במים רותחים לכמה שניות ומסננים מיד. מנקזים היטב את המים.
- מחזירים את האטריות לקערה, יוצקים מעל את החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ובעזרת ידיים מערבבים היטב כדי שכל האטריות יהיו מכוסות בחמאה מכל הצדדים.
- מפוררים ומערבבים יחד את שני סוגי הגבינות.
- מחממים מחבת גדולה (24-26 ס"מ), מפזרים את 1/2 מכמות האטריות ומהדקים היטב לתחתית. מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד להופעת סימני הזהבה.
- מפזרים מעל התחתית את הגבינה באופן אחיד. משאירים כ-0.5 ס"מ שוליים נקיים. מפזרים מעל את ה-1/2 הנותר של האטריות ומהדקים. ממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות, עד שהתחתית משחימה יפה.
- הופכים את הכנאפה על צלחת רחבה, מחזירים למחבת ומטגנים עד להזהבה גם בצד השני.
- יוצקים מעל את סירופ הסוכר, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוק ומגישים.