• גודל גופן

כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן

כנאפה אטריות אורז ללא גלוטן

מצרכים

מרכיבים 6-8 מנות:

מרכיבים לסירופ:

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • כמה טיפות מי ורדים (אופציונלי)

מרכיבים לכנאפה:

  • 450 גרם (1 חבילה) אטריות אורז דקים
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת עזים רכה / גבינת בולגרית מעודנת

להגשה:

  • 1 חופן פיסטוק קלוף, קצוץ

אופן הכנה

  1. מכינים את הסירופ: מערבבים בסיר קטם את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. אם רוצים, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים. משאירים בצד.
  2. מכינים את הכנאפה: חולטים את האטריות במים רותחים לכמה שניות ומסננים מיד. מנקזים היטב את המים.
    מזרח 368
  3. מחזירים את האטריות לקערה, יוצקים מעל את החמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ובעזרת ידיים מערבבים היטב כדי שכל האטריות יהיו מכוסות בחמאה מכל הצדדים.
    מזרח 375
  4. מפוררים ומערבבים יחד את שני סוגי הגבינות.
  5. מחממים מחבת גדולה (24-26 ס"מ), מפזרים את 1/2 מכמות האטריות ומהדקים היטב לתחתית. מטגנים על להבה נמוכה כ-5 דקות, עד להופעת סימני הזהבה.
  6. מפזרים מעל התחתית את הגבינה באופן אחיד. משאירים כ-0.5 ס"מ שוליים נקיים. מפזרים מעל את ה-1/2 הנותר של האטריות ומהדקים. ממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות, עד שהתחתית משחימה יפה.
  7. הופכים את הכנאפה על צלחת רחבה, מחזירים למחבת ומטגנים עד להזהבה גם בצד השני.
  8. יוצקים מעל את סירופ הסוכר, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוק ומגישים.
    מזרח 648