מלבי קוקוס טבעוני כשל"פ עם אגסים "שיכורים"
רוצים להכין קינוח חגיגי לארוחת הפסח ולא יודעים מה לבחור? אולגה טוכשר מלמדת אתכם איך להכין מלבי קוקוס כשר לפסח בקלי קלות. הבונוס: הוא אפילו פרווה!
מצרכים
מרכיבים ל- 6 מנות אישיות:
למלבי:
480 מ"ל (2 כוסות) קרם קוקוס
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) חלב סויה / חלב צמחי אחר
80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
1 כפית תמצית ורדים (אופציונלי)
לאגסים:
6 אגסים קטנים, קלופים
2 כוסות יין תירוש
1 כוס יין אדום יבש
2 מקלות קינמון
סוכר לפי הטעם במקרה הצורך
לסירופ:
יין שנשאר מבישול האגסים, מסונן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
9 גרם (3 כפיות) קורנפלור
1/4 כוס מים קרים
לקישוט:
מעט מייפל להברשת כלי הגשה
שבבי קוקוס
פיסטוק קצוץ דק
אופן הכנה
- מכינים את כלי ההגשה: מעבירים את שבבי הקוקוס בצלחת רחבה. טובלים את האצבע בסירופ מייפל ומעבירים על קצה כלי ההגשה כדי לייצר מעין "דבק". טובלים את הכלי בשבבי הקוקוס ומניחים בצד.
- מכינים את המלבי: מניחים בסיר את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים.
- מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ- 3-4 דקות, או עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
- יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים עד לגובה 3/4 כלי. מעבירים למקרר.
- בינתיים מכינים את האגסים: יוצקים לסיר את התירוש והיין, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומוסיפים גם את מקלות הקינמון. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האגסים (בעמידה) ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאם לקערה.
- מוציאים את מקלות הקינמון, מוסיפים לסיר את הסוכר ומערבבים.
- בקערית קטנה טורפים היטב את הקורנפלור והמים וגם מוסיפים לסיר.
- מבשלים תוך ערבוב במשך כ- 2 דקות ומכבים את האש. מצננים את הסירופ.
- מרכיבים את הקינוח: מוציאים את הכלים עם המלבי מהמקרר ויוצקים מעל את הסירופ האדום. מניחים במרכז כל כלי אגס, מפזרים בנדיבות פיסטוק קצוץ. אם רוצים, מוסיפים גם את מקל הקינמון לקישוט.
- שומרים במקרר.
מתכון: אולגה טוכשר