• גודל גופן

סיגרים מרוקאים עם מרציפן על בסיס דפי סויה צבעוניים (ללא גלוטן)

סיגרים מרוקאים עם מרציפן על בסיס דפי סויה צבעוניים (ללא גלוטן)

סיגרים מרוקאים כמו שמעולם לא ראיתם. צבעוניים, שמחים ובעיקר טעימים שתרצו להכין אותם כל הזמן.

מצרכים

מרכיבים ל-20 סיגרים:

20 דפי סויה צבעוניים (1 חבילה) של מזרח ומערב

קערה עם מים פושרים

שמן לטיגון

מילת מרציפן:

150 גרם שקדים טחונים

60 גרם (6 כפות) אבקת סוכר

2 כפיות מיץ לימון

סירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 מקל קינמון (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל כדור מרציפן אחיד ודביק. מגלגלים בערך כף מהמרציפן בין הידיים לנחש באורך קצת יותר קטן מאורך עלה הסויה. ממשיכים עם יתר המרציפן. אמורים להתקבל 20 נחשים.
  2. מכינים את הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסירופ להתקרר מעט בתוך הסיר.
  3. מגלגלים את הסיגרים: מרטיבים דף סויה במים ומנימים על משטח העבודה. שמים בקצה הדף נחש מרציפן, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לסיגר. מרטיבים טיפה את קצה הדף כדי שהסיגר יידבק טוב. ממשיכים עם יתר הדפים.
  4. מחממים במחבת שמן חצי עמוק (3-4 ס"מ) ומטגנים את הסיגרים מכל הצדדים עד למשך 1-2 דקות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מעבירים את הסיגרים המוכנים לכמה דקות לסירופ ומסדרים על צלחת הגשה.
  6. מפזרים את הפיסטוק ומגישים.