עוגיות חמאה ומיסו
עוגיות חמאה כמו שאף פעם לא טעמתם – עוגיות רכות ואהובות בשדרוג מיסו בהיר מהמטבח היפני, שמוסיף להן טעם עדין ומיוחד במינו
מצרכים
- 1 כפית גדושה (17 גרם) מיסו בהיר של מזרח ומערב
- 4 כפות (50 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 4 כפות וחצי ( 90 גרם) סוכר לבן
- ½ ביצה L (שוברים 1 ביצה, טורפים, שוקלים, ומשתמשים במחצית)
- 1 כוס ו-6 כפות (200 גרם) קמח לבן לעוגיות
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2-3 כפות סוכר דמררה
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר עם וו גיטרה (מהירות בינונית-גבוהה) את המיסו, החמאה והסוכר במשך 2-3 דקות עד שנוצר קרם אוורירי.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, יוצרים גליל מכל אחד ומצננים במקרר כ-20 דקות.
- מגלגלים כל גליל במעט סוכר דמררה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מסדרים על התבנית ואופים למשך 10-14 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים על גבי רשת ומגישים.