• גודל גופן

עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד צ'יפס

עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד צ'יפס

יש לכם בבית כמה בננות בשלות מדי? למה שלא תכינו עוגת בננות נפלאה עם טעמים עדינים של קוקוס וגם שוקולד צ'יפס. וההפתעה – העוגה פרווה בזכות השימוש בקרם קוקוס

מצרכים

מצרכים:

  • 3 בננות רכות מאוד
  • 2 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 קופסת שימורים (200 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/2 כוס קוקוס לבן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לקישוט:

  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס מים
  • 1 בננה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מועכים את הבננות היטב.
  3. מוסיפים ביצים, סוכר, שמן וקרם קוקוס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים קוקוס וקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים בתנור החם במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה יציבה.
  7. בינתיים, מכינים את הקישוט: במחבת קטנה מחממים את הסוכר והמים עד ליצירת קרמל.
  8. פורסים את הבננה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומוסיפים לקרמל.
  9. מקשטים את העוגה בציפוי הבננות והקרמל ומגישים.

 

 

צילום: נמרוד סונדרס