עוגת גבינה קרה ופירורי פנקו
למי שמחפש את הקינוח המושלם אז עכשיו הוא מצא ! עוגת גבינה קרה ופירורי פנקו זאת עוגה שכל אחד יאהב וירצה לאכול ממנה שוב ושוב
מצרכים
מרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ, או 8-10 מנות אישיות:
תחתית פריכה ופירורים:
1 קופסה (200 גרם) פירורי פנקו מזרח ומערב
150 גרם חמאה, מומסת
70 גרם (7 כפות) אבקת סוכר
עוגת גבינה:
1 מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
גרד לימון
אופן הכנה
- מכינים את השכבה הפריכה והפירורים: שמים בקערה את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב, עד שכל הפירורים מצופים בחמאה, והתערובת לחה.
- מעבירים 2/3 מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא. לחלופין (להכנת קינוחים אישיים), מפזרים 1-2 כפות מהתערובת בכוסות הגשה אישיות ומהדקים קלות לתחתית. מקררים.
- מכינים את עוגת הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת כדקה. מוסיפים את החלב, הסוכר, הפודינג וגרד הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הגבינה הלבנה ומקציפים עוד חצי דקה עד שמתקבל קרם סמיך.
- יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, מפזרים מעל את תערובת הפירורים ששמרנו בצד ומקפיאים כ-2-3 שעות, או עד שהעוגה יציבה לגמרי. לחלופין (להכנת קינוחים אישיים), יוצקים את הקרם מעל התחתיות, מפזרים את הפירורים ומעבירים לקירור של שעה.
- מעבירים למקרר כ-30 דקות לפני ההגשה. את הקינוחים האישיים ניתן להגיש ישירות מהמקרר.