עוגת שבלולי קינמון עם צימוקים ופקאנים וגלייז מבריק
אחת הבשורות המשמחות בשבילי בזמן המעבר לטבעונות הייתה שלא צריך להיפרד ממאפי שמרים. כי אני ממש אוהבת אותם, במיוחד במילוי שוקולד או קינמון, כמו שאני הולכת להכין עכשיו. מאפי שמרים הם הכי בית בשבילי, והריח שיוצא מהתנור שווה כל דקה של השקעה. יש איזושהי סטיגמה שנדבקה לקינוחים טבעוניים שהם דחוסים, לא אווריריים וכבדים. ולא יאומן כמה קל להכין את השבלולים האלה, וכמה עסיסיים ויפים הם עם הגלייז המבריק.
מצרכים
מצרכים לתבנית 22-24:
לבצק:
270 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) חלב סויה פושר
80 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמן קוקוס מומס להברשת הבצק
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
2 כפיות קינמון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
לגלייז מבריק:
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב סויה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף שמן קוקוס
אופן הכנה
- מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה חלב סויה, סוכר ושמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים שמן וקמח ולשים במשך כ- 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק. מוסיפים מלח ולשים עוד 20 שניות. מקבצים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת (ספריי שמן). מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא אוויר. מרדדים למלבן בגודל כ- 35 על 45.
- מורחים את המלבן בשמן קוקוס ומפזרים מעל תערובת של סוכר וקינמון, צימוקים ופקאנים.
- מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, וחותכים בעזרת סכין חדה ל- 8 חלקים שווים.
- משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים את שבלולי הבצק. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ- 20 דקות.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- אופים את העוגה בין 35 ל- 40 דקות, או עד להזהבה יפה. אם היא משחימה מוקדם מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
- מכינים גלייז: מניחים את כל המרכיבים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 3 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל את הגלייז. מפזרים אותו בעזרת מברשת.
מתכון: אולגה טוכשר
צילום: נמרוד סונדרס