• גודל גופן

הקוקוס עושה זאת בשנית – קרמשניט עם קרם קוקוס

הקוקוס עושה זאת בשנית – קרמשניט עם קרם קוקוס

קרמשניט קרם קוקוס. טעימה ורכה, קרמשניט היא עוגה אוסטרית שהכינו לבני המלוכה, אז למה שלא תרגישו כמו מלכות ומלכים ותכינו לכם את העוגה הנפלאה הזו?

מצרכים

500 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
140 גרם סוכר לבן
4 חלמונים M
30 גרם קורנפלור
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
2 דפי בצק עלים דפים בגודל 25X15 סנטימטר
1 כף אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה

  1. בסיר/קלחת שמים את קרם הקוקוס והסוכר ומביאים לרתיחה.
  2. בקערה שמים חלמונים וקורנפלור וטורפים לאיחוד. לתוך קערת החלמונים שופכים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את קרם הקוקוס שרתח. כשמתקבלת בלילה אחידה מעבירים חזרה לסיר וטורפים ללא הפסקה על אש בינונית עד לקבלת קרם סמיך.
  3. מסירים מהאש ומעבירים את הקרם לקערה נקייה, מצמידים ניילון נצמד על הקרם על מנת למנוע קרום ומכניסים לקירור של מינימום 4 שעות. אפשר להכין לילה לפני.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
  5. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את בצק העלים.
  6. בבצק אחד מחוררים נקבים בעזרת מזלג ובבצק השני מסמנים ריבועים. מכניסים לאפייה של 25 דקות או עד להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  8. לאחר קירור הקרם טורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
  9. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ורכה ומקפלים לתוך קרם הקוקוס.
  10. מניחים את הדף המחורר של בצק העלים, שמים מעל את הקרם ומעל את בצק העלים שמחולק לריבועים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקירור.