• גודל גופן

ראגו – תבשיל בשר בבישול ארוך עם פסטה

ראגו – תבשיל בשר בבישול ארוך עם פסטה

אין בית איטלקי שלא מתבשל בו ראגו, תבשיל בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש. אודי ואושר מכינים את הקדרה החורפית האולטימטיבית בליווי פסטה

מצרכים

לירקות צלויים:

6 כפות שמן זית

1 סלק בינוני

1 כרשה בינונית

1 בצל סגול בינוני

5 שיני שום

1 גזר בינוני

4 גבעולי סלרי

 

לתבשיל בשר:

4 כפות שמן זית

500 גרם בשר שריר

1 כוס יין אדום יבש

4 כפות סילאן

2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

1 כף גרידת תפוז

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 צרור תימין טרי

1 כפית פלפל אנגלי

2 מקלות קינמון בינוניים

1 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

לפירורי לחם:

3 כפות פירורי לחם

4 כפות שמן זית

 

לפסטה והגשה:

250 גרם פסטה מקמח מלא

1 חופן פטרוזיליה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, או טמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. צולים את הירקות: קולפים את הסלק והגזר וחותכים לקוביות יחד עם הסלרי. פורסים את הכרשה לטבעות. קולפים את הבצל והשום ופורסים לפרוסות דקות.
  3. בתבנית תנור מערבבים את הירקות ושמן הזית וצולים כ-30 דקות עד השחמה.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר לחץ ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
  5. מוסיפים את היין, הסילאן, הטריאקי ואת גרידת התפוז והמיץ, ומבשלים ללא מכסה 2-3 דקות.
  6. מניחים את הטימין, הפלפל האנגלי והקינמון במסננת תה או בבד חיתול קשור, ומעבירים לסיר ביחד עם הירקות הצלויים מהתנור.
  7. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
  8. מפרקים ו”פורמים” באמצעות שני מזלגות את הבשר והירקות למרקם של תבשיל ראגו, ומביאים לרתיחה.
  9. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מערבבים עם כף שמן זית ושומרים בצד.
  10. מכינים את קישוט פירורי הלחם: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פירורי הלחם להשחמה קלה.
  11. מעבירים את הפסטה המוכנה לסיר הראגו, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם מעט פירורי לחם פריכים מלמעלה.

צילום: נועם פריסמן