אנטיפסטי ברוטב אסיאתי
לפעמים כל מה שבא לנו זה לגוון את הירקות האפויים שלנו בתנור. קבלו דרך קלילה וטעימה לשדרג את הירקות שאנחנו הכי אוהבים עם אנטיפסטי אסיאתי. בתיאבון!
מצרכים
ירקות
1 חבילה גזר צבעוני
500 גרם או 1 חבילה תפוח אדמה קטן
1 בצל סגול בינוני
1 בצל בינוני
1 סלק גדול
1 בטטה גדולה
1 ראש שום
רוטב
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב MaxChup
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 חופן אורגנו טרי עלים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- קולפים וחותכים גס את כל ירקות השורש.
- מסדרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים היטב.
- מוזגים את הרוטב מעל הירקות ומערבבים בעדינות עד שכל הירקות מצופים. מעל מפזרים אורגנו טרי.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך כ-40 דקות. מוציאים את נייר הכסף ואופיים עוד כ-40 דקות עד שהירקות מוכנים.