בורקס תפוח אדמה ללא גלוטן
רוצים לאכול בורקס תפוחי אדמה בלי שום רגשות אשם? קבלו מתכון ממש שווה לבורקס תפוחי אדמה מדפי אורז ללא גלוטן!
מצרכים
מרכיבים ל-25 בורקסים:
1 חבילת דפי אורז מזרח ומערב
מעט שמן
שומשום
למילוי:
4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים עם הקליפה
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
הגשה:
סלט ירוק\סלט אחר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב. משאירים בצד.
- ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז במים חמימים וטובלים דף אורז לשנייה אחת בלבד. הוא עדיין אמור להישאר קצת נוקשה, כי הוא מתרכך בזמן קיפול בורקסים.
- מעבירים את דף האורז לקרש חיתוך ומניחים את המילוי בצד התחתון של הדף.
- מקפלים את שולי הדף על המילוי בצורת מעטפה ומגלגלים למלבן בורקס. ממשיכים עם יתר דפי האורז.
- מניחים את הבורקסים על התבנית עם התפר כלפי מטה, מברישים קלות בשמן ומפזרים שומשום.
- אופים במשך כשעה, עד שהבורקסים משחימים ונהיים פריכים מכל הצדדים.
- מגישים מיד עם סלט ירוק בצד.