כנפי עוף בקרמל שיגרמו לכם ללקק את האצבעות
פרויקט מיוחד לראש השנה, מגוון מנות חג שיגרמו לסועדים סביב השולחן ללקק את האצבעות.
מצרכים
10 כנפיים מחולקות ל-2
5 כפות סוכר
1 כוכב אניס
3 כפות חומץ
1 כף רסק עגבניות
5 כפות רוטב סויה
2 שיני שום
3 כפות צ'ילי מתוק מקסצ'אפ
1 כפית שמן שומשום
4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
מרכיבים להגשה:
בצל ירוק קצוץ
פרוסות צ'ילי אדום טרי
שומשום שחור
אופן הכנה
להכנת הקרמל, יש לחמם סוכר בסיר עד להמסה,
כאשר הסוכר מקבל גוון קרמלי עוצרים את התהליך בעזרת הוספת החומץ (יש להיזהר מהאדים).
מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט הכנפיים.
מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 30 דק'.
לפני ההגשה מחממים תנור ל-250 מעלות מעבירים את הכנפיים לתבנית אפייה וצולים עד להשחמה. מפזרים את הבצל, הצ'ילי והשומשום השחור ומגישים.
בתיאבון!