כרובית בקארי וחלב קוקוס
כולם מחפשים את המתכון המושלם לכרובית אפויה בתנור – הפעם אנחנו מציעים לכם למרוח אותה במרינדה טעימה של חלב קוקוס וקארי אדום. כרובית טבעונית בנוסח אסייתי שתככב באירוח הבא שלכם
מצרכים
8-6 מנות:
לרוטב:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
1 כף גדושה ממרח קארי אדום מזרח ומערב
לכרובית:
1 כרובית בינונית עם מעט מהגבעול והעלים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
חצאי ליים או רבעי לימון
אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה לתערובת חלקה ללא גושים. משהים כ-10 דקות למיזוג טעמים.
בינתיים מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית וחולטים 8-7 דקות עד שהכרובית מתחילה להתרכך.
מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.
מתבלים את הכרובית במלח בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומעט פלפל ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.
יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהרוטב יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.
אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם או בטמפ' החדר עם ליים או לימון.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ואדים טיוטיונין