מרק כתום מוקרם
מצרכים
מרכיבים למרק:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה
- 1 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות גס
- 2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך גס
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 6 כפות קרם קוקוס
- מעט מלח במידת הצורך
להגשה:
- בוטנים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את שני סוגי השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מתבלים בקארי והכורכום ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבטטות, הגזרים ותפוח האדמה ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את המים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים.
- מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מדללים במי הבישול עד לקבלת מרקם רצוי.
- מוסיפים את רוטב הסויה וקרם הקוקוס וממשיכים לטחון עוד חצי דקה. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מגישים מיד עם קצת בוטנים קצוצים.