• גודל גופן

נשנושי תירס פריכים בתנור

נשנושי תירס פריכים בתנור
כשעונת התירס בשיאה יותר ממתבקש שנכין נשנושי תירס אפויים בתנור. מתכון קליל וטעים עם רוטב שמלקקים איתו את האצבעות (באמת)

מצרכים

תירס

4 קלחי תירס טרי שטופים וקלופים, חצויים לאורכם

רוטב

4 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

4 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

4 שיני שום קלופות ומעוכות

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח דק

הגשה

1 חופן כוסברה קצוצה

1 קורט מלח גס

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים למים מעט מלח ומבשלים את קלחי התירס כ20-25 דקות או עד שמוכן.
  2. בזמן הזה מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים טעם לפי צורך. אם אתם רוצים יותר חריף: תוסיפו סרירצ׳ה ואם אתם רוצים יותר מתוק: תוסיפו רוטב צ’ילי מתוק.
  3. מחממים תנור ל180 מעלות.
  4. מעבירים את התירס לתבנית אפייה ומברישים אותם ברוטב מכל צדדיהם.
  5. מכניסים לתנור חם למשך כ15-20 דקות או עד שהם משחימים והרוטב מתקרמל בקצוות.
  6. מוציאים לצלחת הגשה, מפזרים מלח גס וכוסברה קצוצה ומה שנשאר מהרוטב הופך למטבל.