סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת
כבר שמעתם על הלהיט האסייתי החדש? סיגרים אפויים מדפי אורז ללא גלוטן במילוי בטטה ותפוח אדמה מתובלים! צאו לדרך ?
מצרכים
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לחתיכות גדולות
1 שן שום, כתושה
2-3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב, או לפי הטעם
2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב, או לפי הטעם
מעט פלפל שחור
½ צרור עלי כוסברה, קצוצים (אופציונלי)
1 חבילה דפי אורז מרובעים מזרח ומערב
שמן זית / קנולה להברשה
הגשה:
רוטב צ'ילי
תערובת סויה וטריאקי
אופן הכנה
- שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
- מועכים את תכולת הסיר לפירה, מוסיפים את הרטבים, השום ועלי הכוסברה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הסיגרים: ממלאים כלי רחב במים קרים. מורחים שמן על משטח עבודה נקי.
- לוקחים דף אורז, טובלים לכמה שניות במים ומניחים על האזור המשומן. בעזרת סכין חדה חותכים אותו חצי-חצי.
- שמים שורת מילוי בקצה החתוך של הדף, מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים מעל את הקצוות וממשיכים לגלג לכדי סיגר. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
- מסדרים את הסיגרים במרווחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בנדיבות בשמן, ואופים כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.