• גודל גופן

סלט חסה ברוטב סויה עם סלמון ואורז לבן

סלט חסה ברוטב סויה עם סלמון ואורז לבן

סלט חסה שישדרג לכם את הארוחה וגם ימלא את הבטן בהמון דברים טעימים

מצרכים

רוטב

1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה

1שן שום

1 כף חמאת בוטנים חלקה

3 כפות דבש

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

2/3 כוס שמן זית

סלט

1 ראש חסה סלנובה

50 גרם אטריות אורז דקיקות מזרח ומערב

½ כוס פקאנים מסוכרים

סלמון

480 גרם פילה דג סלמון

1 כוס קמח לבן

1 כוס שמן קנולה

הגשה

אורז לבן

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מניחים את כל הרכיבים למעט השמן בקערת מעבד המזון וטוחנים למשחה אחידה. מזלפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטחון. שומרים בצד.
  2. מבשלים את אטריות האורז לפני הוראות היצרן. מסננים ומערבבים עם העלים הירוקים ועם האגוזים. מתבלים את הסלט ברוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים את הדגחותכים את פילה הסלמון לחתיכות במשקל 120 גרם כל אחת.
  4. מחממים את השמן במחבת. מברישים את הדג ברוטב הסלט ומצפים בקמח. מטגנים עד שהדג מזהיב. מוציאים לנייר סופג.
  5. מניחים את הסלט המתובל בצלחת הגשה ומעליו את נתח הסלמון הצלוי.

מתכון: שגב משה