סלט ירוק בלווי פירות העונה בוינגרט הדרים וסויה יאמאסה
4 סועדים
מצרכים
1 ראש חסה צבעונית או 250 גרם (חבילה של עלים שטופים) תערובת עלי חסה צבעונית שטופים
1 כוס או 200 גרם (חבילה) של אפונת שלג (או שעועית ירוקה עדינה)
שני אפרסקים או נקטרינות
חופן אגוזי מלך קלויים
המצרכים הדרושים לויניגרט הדרים:
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
כפית דבש
3 כפות שמן זית
2 כפות סויה יאמאסה
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
אופן הכנה
חולטים את אפונת השלג במים רותחים למשך 30 שניות, מסננים ומעבירים למי קרח, מסננים ומניחים צד.
לוינגרט: מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומערבבים היטב עד לקבלת ויניגרט במירקם אחיד.
חותכים את האפרסקים לפרוסות דקות ומערבבים יחד עם שאר החומרים.
מוזגים את הויניגרט, מערבבים קלות את הסלט ומקשטים במעט אגוזי מלך.
המלצה:
כאשר עובדים עם סויה יאמאסה כמרכיב בויניגרט, אין צורך להוסיף מלח. ניתן לקשט את הסלט בפרחי מאכל צבעוניים.