סלט מנגו קמבודי
את המתכון כתב השף משה בדישי.
4 מנות
מצרכים
2 יח מנגו גדול מקולף וחתוך לרצועות
חופן של בזיליקום תאילנדי ונענע (במקור משתמשים בבזילקום קמבודי שהוא חזק יותר ויש לו סיומת של פלפל
4 כפות דג מעושן חתוך גס(פורל,סלמון,מקרל-במקור משתמשים בדגי נהר קטנים)
3 יח שאלוט קלוף ופרוס דק
4 שיני שום פרוסות דק דק דק
חצי כוס רוטב חמוץ מתוק קמר סטייל
2 יח צ'ילי אדום חתוך לרצועות
לרוטב חמוץ מתוק
2 יח צ'ילי אדום ללא גרעינים
8 שיני שום קלופות
3 כפות סוכר דקלים
3 כפות רוטב דגים
2 כפות חומץ יין שזיפים/חומץ אורז
2 כפיות מיץ ליים
כוס מים-200 מ"ל
אופן הכנה
במכתש ועלי-לכתוש חצי מכמות הצ'ילי ,חצי מכמות הדג וחצי מכמות השום,להוסיף את שאר החומרים והרוטב ולערבב,להעביר לצלחת שטוחה ולקשט מעל עם צ'ילי אדום פרוס
לרוטב:
במכתש ועלי-לכתוש את הצ'ילי,סוכר דקלים,שום לממרח,
להוסיף את שאר החומרים
ניתן לשמור במקרר עד שבוע