סלט פאטוש עם טורטיה קריספית
סלט פאטוש עם טורטיות, שיגרום לכם לאכול קערה שלמה בלי למצמץ. ולא סתם קערה, אלא קערה מטורטיה, שאפשר לאכול בסוף בכיף
מצרכים
סלט
1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
4 מלפפונים בינוניים
3 גזרים בינוניים
2 קולורבי בינוניים
2 פלפלים אדומים בינוניים
1 חופן חסה אייסברג
רוטב
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
2 כפות מירין מזרח מערב
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
- מחממים תנור -ל 160 מעלות.
- מניחים על מגש קערה קטנה הפוכה משומנת מעט – ומניחים עליה טורטיה – בצורה שהטורטיה עוטפת את הקערה.
- מכניסים לתנור ל-5 דקות. מוציאים את הטורטיה מהתנור ומקררים.
- פורסים 3 טורטיות לשמיניות, מברישים מעט שמן זית ואופים בתנור 5 דקות.
- פורסים את המלפפונים, הגזרים, הקולורבי והפלפל האדום לג’וליאנים.
- את עלי החסה מפרידים ושוטפים.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את הירקות של הסלט יחד, מניחים בקערת הטורטיה מעט סלט, מוזגים רוטב ושברי טורטיה שקלינו בתנור, מערבבים ומגישים.