סלמון מושחר על בסיס סויה וירקות
מנת סלמון מעולה שמצליחה לשלב בין בריאות לטעם נפלא. מומלץ ושווה לנסות בבית
מצרכים
100 גרם סלמון
גזר קטן
קולורבי קטן
בצל ירוק
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
מלח, פלפל
שמן שומשום
שמן זית
250 מ"ל מים
150 גרם סוכר
מירין
אופן הכנה
לוקחים את המים, שמן שומשום, רוטב סויה, מירין, סוכר, מלח, פלפל ומכניסים לסיר עד לצמצום הנוזלים ב-50% ומקררים
לאחר המרינדה התקררה, מכניסים פנימה את הסלמון שנחתך לפרוסות למשך שעתיים. את הגזר, קולורבי ובצל ירוק חותכים לרצועות דקות, ומתבלים בשמן זית מלח ופלפל
הוראות הגשה: מוציאים את הדג מהמרינדה, מייבשים למספר דקות. על צלחת הגשה מניחים את רצועות הירקות ועליהם מניחים את פרוסות הסלמון.
בתיאבון!