ספירלת תפוחי אדמה על מקל
מעכשיו מגישים רק ככה: ספירלת תפוחי אדמה על מקל עם טוויסט אסייתי משגע!
מצרכים
4 תפוחי אדמה גדולים, שלמים ולא מקולפים
30 גרם חמאה, מומסת
2 כפות שמן שומשום מזרח ומערב
3 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
1 כפית מלח
200 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת
הגשה:
חופן פטרוזיליה / כוסברה, קצוצה
אופן הכנה
- שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-2 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה, שמן השומשום, רוטב הצ'ילי והטריאקי. מעבירים את הפרמז'ן לקערה נמוכה ורחבה.
- תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו עד שהוא יוצא מהצד השני.
- שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים אליו סכין חדה וחותכים את תפוח האדמה עד הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
- מרווחים את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שיווצרו מרווחים זהים.
- מברישים את תפוחי האדמה בתערובת הרטבים ומגלגלים היטב בפרמז'ן עד שהם מכוסים מכל הצדדים.
- מסדרים את השיפודים בתוך תבנית כך שקצוות השיפודים יהיו על הדפנות התבנית, ותפוחי האדמה לא יגעו בתחתית.
- אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
- מפזרים עשבי תיבול ומגישים.