• גודל גופן

ספירלת תפוחי אדמה על מקל

ספירלת תפוחי אדמה על מקל

מעכשיו מגישים רק ככה: ספירלת תפוחי אדמה על מקל עם טוויסט אסייתי משגע!

מצרכים

4 תפוחי אדמה גדולים, שלמים ולא מקולפים

30 גרם חמאה, מומסת

2 כפות שמן שומשום מזרח ומערב

3 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב

3 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

1 כפית מלח

200 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת

 

הגשה:

חופן פטרוזיליה / כוסברה, קצוצה

אופן הכנה

  1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-2 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את החמאה, שמן השומשום, רוטב הצ'ילי והטריאקי. מעבירים את הפרמז'ן לקערה נמוכה ורחבה.
  4. תוקעים שיפוד עץ בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו עד שהוא יוצא מהצד השני.
  5. שמים את תפוח האדמה המשופד על משטח העבודה, מצמידים אליו סכין חדה וחותכים את תפוח האדמה עד הקיסם תוך כדי סיבוב, כך שהחתך יהיה בצורת ספירלה.
  6. מרווחים את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שיווצרו מרווחים זהים.
  7. מברישים את תפוחי האדמה בתערובת הרטבים ומגלגלים היטב בפרמז'ן עד שהם מכוסים מכל הצדדים.
  8. מסדרים את השיפודים בתוך תבנית כך שקצוות השיפודים יהיו על הדפנות התבנית, ותפוחי האדמה לא יגעו בתחתית.
  9. אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
  10. מפזרים עשבי תיבול ומגישים.