ספרינג רולס מטוגנים בטמפורה
קבלו מתכון צמחוני משגע לספרינג רולז מטוגנים מדפי אורז עם הרבה ירקות ורוטב אסייתי מושלם!
מצרכים
מרכיבים להמון רולים:
1 חבילת דפי אורז
מילוי:
1 סלסלת פטריות, חתוכות לפרוסות
1 סלסלת נבטים
1/2 כרוב סגול בינוני, חתוך לרצועות
1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות או מגורר גס
1 זוקיני, חתוך לרצועות
1 מלפפון, חתוך לרצועות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
1 גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
1/4 צרור עלי כוסברה
טמפורה:
טמפורה
מים
שמן לטיגון עמוק
הגשה:
רוטב סויה
אופן הכנה
- מכינים את הרולים: ממלאים קערה גדולה במים, ומרכיבים את הרולים אחד-אחד: טובלים דף אורז במים במלואו ומשאירים בפנים ל-5 שניות (אפשר לספור לאט עד 5). בשלב הזה הוא עדיין לא אמור להיות רך לגמרי. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.
- שמים במרכז הדף את התוספות לפי הטעם. משתדלים להניח ולצופף אותן לכדי ערימה יפה. משאירים שוליים של כ-1.5 ס"מ מכל צד.
- מרימים את החלק התחתון של הדף, שיותר קרוב אלינו, ומניחים מעל התוספות. סוגרים מעליו בצורת מעטפה את החלק הימני והשמאלי של הדף. אם הדף טיפה נדבק – לא נורא.
- מניחים את הידיים על ההתחלה של הרול, ובעזרת האצבעות דוחפים ומהדקים את המילוי. מאוד חשוב לגלגל את הרולים בצורה הדוקה. מגלגלים את הרול, מוודאים שהוא סגור מכל הצדדים ושמים על הקרש. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
- בינתיים מחממים את השמן בסיר.
- מכינים את הטמפורה לפי הוראות היצרן.
- טובלים כל רול בטמפורה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים. מוציאים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים מיד לצד רוטב סויה.