צ׳ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים
מצרכים
בשר
1/4כוס שמן זית
1ק"ג בשר בקר טחון
חצי ק"ג אונטריב עם חצי ק"ג צלעות – חשוב שיהיה שומני
תבשיל ירקות
3כפות שמן זית
2בצלים בינוניים קצוצים
1יחידה פלפל יבש חריף צ'יפוטלה, קצוץ
3גבעולי סלרי קצוצים
1גזר בינונית קצוץ
1פלפל אדום בינוני קצוץ
1/2פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ
8שיני שום קצוצות
1צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות מזרח מערב
1בקבוק בירה Leo מזרח מערב
1קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
1כף גדושה רסק עגבניות
1כף פפריקה מתוקה
1כף פפריקה מעושנת
1כפית פלפל שחור גרוס
1כפית גדושה מלח דק
1כפית אורגנו יבש
1כפית כמון טחון
1כפית אבקת קקאו
1/2כוס מים
1שעועית שחורה פחית
הגשה
2יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב
1חופן כוסברה קצוצה
200גרם גוואקמולי
אופן הכנה
- מכינים את קערות הטורטיות: מניחים קערה במרכז הטורטייה וחותכים את הטורטייה כמו שמש (משאירים עיגול בקוטר 10 ס״מ במרכז).
- בסיר בישול עמוק מחממים שמן וכשהוא חם שמים את הטורטייה החתוכה בשמן ודוחפים עם מצקת לאורך כל הטיגון כדי ליצור את צורת הקערה. מצננים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הבשר, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום – מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ'ילי קון קרנה. מגישים עם גוואקמולי וכוסברה.