• גודל גופן

קונכיות פילו במילוי כבדי עוף ובצל

קונכיות פילו במילוי כבדי עוף ובצל

נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן – קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק ונהדר

מצרכים

פילו במילוי כבדי עוף

1 חבילה בצק פילו מופשר לפי הוראות היצרן

5 כפות שמן קנולה

700 גרם כבדי עוף

10 בצלי שאלוט

2 בצלים בינוניים

1 כף סוכר חום

1 כפית שטוחה מלח דק או לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם

1 כפית כמון טחון

1/4 כוס שמן זית או תרסיס שמן זית

רוטב

1/2 כוס רוטב שזיפים חמוץ מתוק מזרח מערב

1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

2 כפות חומץ בלסמי

הגשה

1/4 כוס שקדים קלויים שבורים גס

1/4 כוס גרגירי רימון

1 חופן עירית קצוצה

אופן הכנה

  1. פורסים את בצלי השאלוט והבצלים לרצועות.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מכינים את קונכיות הפילו: מברישים שני עלי פילו בשמן זית (אפשר בתרסיס), מניחים אחד על השני וחותכים ל-9 ריבועים בגודל שווה. מברישים שוב ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס.
  4. אופים את הקונכיות כ-10 דקות להשחמה יפה ומצננים.
  5. מכינים את הרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה כחצי שעה לקבלת רוטב סמיך.
  6. מכינים את כבדי העוף: צולים את כבדי העוף מעל אש גלויה או בתנור להכשרה ובסיום חותכים אותם לקוביות קטנות.
  7. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים בזהירות עם כף עץ. ממשיכים לטגן 3 דקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
  8. ממלאים את קונכיות הפילו בכבדי העוף והבצל, מפזרים מעל את שברי השקדים הקלויים, גרגירי הרימון והעירית ומגישים.