קריספי רייס עם טונה ואבוקדו בטוסטר
קריספי רייס עם טונה ואבוקדו בטוסטר. אל תזרקו שאריות של אורז! תכינו מהם קריספי רייס בטוסטר בקלי קלות ובעשר דקות עבודה
מצרכים
קריספי רייס
1 כוס אורז לבן מבושל
1 קופסת שימורים טונה במים
1/2 כפית שמן שומשום טהור מזרח מערב
2 כפיות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כפית רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 כף גדושה מיונז
1 אבוקדו בינוני פרוס דק
קישוט
1 פלפל צ’ילי אדום קטן פרוס
1 צרור עירית קצוצה
1 קורט שומשום שחור ולבן מזרח מערב
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- על נייר אפייה בטוסטר מניחים תלוליות של אורז מוכן וסוגרים את הטוסטר למשך 3 דקות.
- בזמן שהאורז בטוסטר מכינים את הטונה – מערבבים קופסת שימורים של טונה יחד עם שמן שומשום טהור, רוטב סויה, סרירצ’ה ומיונז.
- פורסים אבוקדו דק ויוצרים צורה של עיגול.
- לאחר שהקריספי רייס מוכן מוציאים אותו ומצלחתים את המנה – שכבת אורז, שכבת אבוקדו וטונה.
- מקשטים בצ’ילי אדום, עירית, שומשום ומיץ לימון. בתאבון!