• גודל גופן

בשר מפורק עם מיקס בצלים

בשר מפורק עם מיקס בצלים
העיקרית המושלמת לערב שבת או ארוחה חגיגית – בשר מפורק עם מיקס בצלים ותיבול מתקתק שהכי טעים להגיש עם אורז לבן ולהתפנק

מצרכים

1.5 ק"ג בשר צלי מס’ 5
2 כפות שמן זית
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 בצלים גדולים חתוכים גס
2 בצלים סגולים גדולים חתוכים גס
1 גבעול כרישה חתוכה גס
1 ראש שום מפורק לשיני שום וקלוף
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כוס מים רותחים
הגשה
אורז לבן מבושל
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
  2. מניחים את הבשר על נייר אפייה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומתבלים בפלפל שחור.
  3. עוטפים היטב עם ניירות אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3.5 שעות.
  4. מוצאים מהתנור למנוחה ובמקביל חותכים את הבצלים גס ומניחים בתחתית תבנית הרוסטר.
  5. מעבירים את הנתח על הבצלים ושופכים את הנוזלים שהיו במעטפת יחד איתו פנימה.
  6. מוסיפים את הכרישה שחתוכה גס ושיני השום השלמות.
  7. מתבלים ברוטב סויה, סויה מתוקה וטריאקי אותם שופכים על הנתח. שופכים כוס מים בצד התבנית (לא על הנתח).
  8. עוטפים בנייר אפייה רטוב, סוגרים בנייר כסף ומחזירים לתנור למשך שעה.
  9. לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וממשיכים בישול במשך חצי שעה – יש להרטיב את הנתח עם כף מנוזלי הבישול.
  10. כשמוכן, מוציאים לצינון של 15 דקות ואז מפרקים את הבשר עם כפפות או עם סכין / טפרים ומגישים לצד אורז לבן שעליו מפזרים את מיקס הבצלים. שופכים את הרוטב על הבשר והאורז ומפזרים בצל ירוק טרי קצוץ.