גולאש עוף
המטבח ההונגרי מצטיין במנת גולאש עוף – תבשיל עם ירקות והמון פפריקה מתוקה. מה קורה כשמפגישים אותו עם המטבח המקסיקני? מנת עוף עסיסית ופיקנטית עם פלפל צ'יפוטלה
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות:
3-4 כפות שמן זית
3-4 ירכי עוף גדולות, חצויות וללא עור
1 פלפל אדום
בצל גדול, קלוף
3 גזרים, קלופים
2 כפות (קופסה קטנה) רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1-3 יחידות פלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור
3-4 עגבניות בשלות, חתוכות גס
2-3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות (עם הקליפה)
מעט שמן צמחי
אופן הכנה
- חותכים לקוביות בינוניות את הפלפל האדום, הבצל, הגזר, תפוחי האדמה והעגבניות.
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה.
- מוסיפים את ירכי העוף ומשחימים מכל הכיוונים (בערך כ-2 דקות מכל צד). מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הירקות (למעט תפוחי האדמה) ומטגנים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה המתוקה, פלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות, מלח ופלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות. בעזרת הכף מועכים מעט את הצ'יפוטלה.
- מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות, רוטב הסויה וקוביות תפוחי האדמה, ומחזירים פנימה את הכרעיים המושחמות. מוסיפים מים קרים עד גובה המרכיבים.
- מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי או עד שהעוף רך. טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
טיפ: פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חריף מעושן ממקסיקו שמשומר ברוטב עגבניות. הוא מוסיף טעם מעושן עמוק לתבשיל. אם אתם עובדים איתו בפעם הראשונה, מומלץ לשים רק יחידה אחת של הפלפל, ואם רוצים טעם חזק יותר ממנו, אפשר להוסיף עוד בפעמים הבאות שמכינים.
צילום: אפיק גבאי