חזה עוף, דלעת וענבים שחורים ברוטב חמוץ מתוק
4 סועדים
מצרכים
4 חזות עוף שלמים
1 שן שום קצוצה דק
700 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות של 3X3 ס"מ
מלח ופלפל שחור טחון
חצי כוס ענבים שחורים
2 מקל קינמון שבורים
כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב שזיפים מקסצ'אפ (Maxchup)
2 כפות רוטב חמוץ מתוק מקסצ'אפ (Maxchup)
אופן הכנה
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים מלבד חזות העוף, הענבים והדלעת.
(ניתן לדלל במעט מים עד לקבלת משחה סמיכה).
מסדרים את קוביות הדלעת והענבים בתבנית חסינת חום \ פיירקס.
מתבלים את חזות העוף במלח ובפלפל שחור טחון לפי הטעם.
מצפים היטב את חזות העוף מכל הצדדים במשחת התיבול, ומניחים על שכבת קוביות הדלעת.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות.
מגבירים את חום התנור ל- 220 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים 8 דקות נוספות.
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק מקסצ'אפ (Maxchup).