טאג'ין חגיגי
מצרכים
מרכיבים ל-5-6 מנות:
10-12 משמשים מיובשים
10-12 שזיפים מיובשים מגולענים
6-7 תמרים מג'הול מגולענים
1 כוס צימוקים גדולים
1/2 כוס מירין מזרח ומערב
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1.5 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות בינוניות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לשמיניות
3-4 שיני שום פרוסות גס
½ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב
¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית הל
½ כפית קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
2-3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)
½ כוס אגוזי מלך
½ כוס שקדים שלמים
1/3 כוס צנוברים
הגשה:
קוסקוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- שמים את כל הפירות היבשים בקערה, יוצקים מעל את המירין ומיץ התפוזים, מערבבים ומשרים בזמן בישול בשר.
- מחממים שמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל כ-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים. מוספים רוטב הטריאקי ורוטב הצ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 5-6 דקות עד להזהבה עמוקה.
- מוסיפים לסיר את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו.
- מסננים את הפירות המיובשים (שומרים את נוזל המשרה) ומוסיפים לסיר. מתבלים, מערבבים ומבשלים כשעה. אם צריך נוזלים, מוסיפים את נוזל המשרה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול (כולל מיץ לימון).
- מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים, השקדים והצנוברים על אש נמוכה עד להזהבה.
- מוסיפים את האגוזים והשקדים לסיר, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים את המנה עם קוסקוס.