• גודל גופן

טאקו אנטריקוט בקר בטקילה וליים

טאקו אנטריקוט בקר בטקילה וליים

אודי ואושר מכינים לכם מנה מהמטבח המקסיקני שכולה בשר משובח – טאקו אנטריקוט במרינדת טקילה וליים, וסלסה חריפה של עגבניות ופלפלים שרופים

מצרכים

מרינדה לאנטריקוט:

400 גרם אנטריקוט פרוס לרצועות בעובי 1 ס"מ

1/3 כוס טקילה

1 כפית טבסקו צ'יפוטלה

1/2 כפית מחית מולה

1 כף רוטב סויה יאמאסה

מיץ מ-2 ליים או לימון

1 כף סוכר חום

1 כפית מלח

 

סלסת עגבניות ופלפלים שרופים:

4-5 עגבניות בשלות

2 פלפלים ירוקים מתוקים

3 פלפלים חריפים

2 שיני שום, כתושות

1/2כוס כוסברה קצוצה דק

5 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

 

לטאקו:

4 טורטיות קטנות אל סאבור

שמן זית

 

להגשה:

1/4 חסה אמריקאית, פרוסה דק

1/4 כרוב סגול קטן, פרוס דק מאד

1 אבוקדו, קלוף ופרוסים דק

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את חומרי המרינדה עם רצועות האנטריקוט בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר ל-1-2 שעות (בקיץ מכניסים למקרר).
  2. לסלסת עגבניות: מניחים רשת על להבה בינונית גלויה ושורפים את העגבניות והפלפלים עד שהם רכים ומפוחמים מבחוץ. מצננים, קולפים את הפלפלים, קוצצים ומתבלים עם שאר חומרי הסלסה. שומרים בטמפ' חדר.
  3. לטאקו: מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים את הטורטיות ומניחים על רשת תנור בין 3 שלבים, מניחים מעל הרשת עם הטורטיות תבנית תנור קטנה ואופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
  4. מסננים את האנטריקוט, מחממים מחבת גריל וצורבים היטב את האנטריקוט מכל צדדיו. מוסיפים את המרינדה, מרתיחים ומכבים את האש.
  5. מעבירים את הטאקו הפריכים לקערה מתאימה, ממלאים ברצועות אנטריקוט, סלסת עגבניות ופלפלים, חסה וכרוב פרוסים, אבוקדו וסלסת עגבניות.

מתכון: אודי ואושר

צילום: נועם פריסמן