טאקו אנטריקוט בקר בטקילה וליים
אודי ואושר מכינים לכם מנה מהמטבח המקסיקני שכולה בשר משובח – טאקו אנטריקוט במרינדת טקילה וליים, וסלסה חריפה של עגבניות ופלפלים שרופים
מצרכים
מרינדה לאנטריקוט:
400 גרם אנטריקוט פרוס לרצועות בעובי 1 ס"מ
1/3 כוס טקילה
1 כפית טבסקו צ'יפוטלה
1/2 כפית מחית מולה
1 כף רוטב סויה יאמאסה
מיץ מ-2 ליים או לימון
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
סלסת עגבניות ופלפלים שרופים:
4-5 עגבניות בשלות
2 פלפלים ירוקים מתוקים
3 פלפלים חריפים
2 שיני שום, כתושות
1/2כוס כוסברה קצוצה דק
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
לטאקו:
4 טורטיות קטנות אל סאבור
שמן זית
להגשה:
1/4 חסה אמריקאית, פרוסה דק
1/4 כרוב סגול קטן, פרוס דק מאד
1 אבוקדו, קלוף ופרוסים דק
אופן הכנה
- מערבבים יחד את חומרי המרינדה עם רצועות האנטריקוט בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר ל-1-2 שעות (בקיץ מכניסים למקרר).
- לסלסת עגבניות: מניחים רשת על להבה בינונית גלויה ושורפים את העגבניות והפלפלים עד שהם רכים ומפוחמים מבחוץ. מצננים, קולפים את הפלפלים, קוצצים ומתבלים עם שאר חומרי הסלסה. שומרים בטמפ' חדר.
- לטאקו: מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים את הטורטיות ומניחים על רשת תנור בין 3 שלבים, מניחים מעל הרשת עם הטורטיות תבנית תנור קטנה ואופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
- מסננים את האנטריקוט, מחממים מחבת גריל וצורבים היטב את האנטריקוט מכל צדדיו. מוסיפים את המרינדה, מרתיחים ומכבים את האש.
- מעבירים את הטאקו הפריכים לקערה מתאימה, ממלאים ברצועות אנטריקוט, סלסת עגבניות ופלפלים, חסה וכרוב פרוסים, אבוקדו וסלסת עגבניות.
מתכון: אודי ואושר
צילום: נועם פריסמן